Ljubuški gimnazijalci sudjeluju u projektu Volontiraj-kreditiraj 2014.

Napisao/la  bolji-ljubuski.com
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Udruženje INFOHOUSE sa partnerima iz cijele Bosne i Hercegovine, 31. listopada organizira osmi 'Socijalni dan', dan kada poslodavci zapošljavaju srednjoškolce na jedan dan, u okviru projekta 'Volontiraj - kreditiraj 2014'.

Već osmu godinu Udruženje INFOHOUSE zajedno sa partnerima projekta i poslodavcima pružaju srednjoškolcima priliku da na jedan dan obavljaju različite funkcije na različitim poslovima, te tom prilikom zarade 20 KM. Sve dnevnice koje srednjoškolci zarade na Socijalnom danu biti će uplaćene od strane poslodavaca u 'Fond Socijalni dan', koje će biti iskorištene u realizaciju ideja i projekata učenika srednjih škola koje su sudionice projekta.

"SOCIJALNI DAN" će u isto vrijeme biti organiziran u 63 grada iz cijele BiH, a ukupno će više od 1000 srednjoškolaca u više od 150 institucija/firmi/organizacija imati priliku raditi na jedan dan. Ovom projektu, već tradicionalno, priključit će se i ljubuški gimnazijalci.

 

Cilj projekta je jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti preuzeti odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice, ali i poboljšanja statusa mladih u cjelini. Ovo je za mlade ljude iz cijele BiH rijetka prilika kojima se pruža da steknu radno iskustvo', kažu organizatori.


Dodatne informacije o projektu možete pronaći putem web stranice www.volontirajkreditiraj.ba ili Facebook stranice. Više o organizatoru možete saznati na www.infohouse.ba.

Pročitano 7236 puta