U Gimnaziji Ljubuški obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U Gimnaziji Ljubuški danas je obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca. To je dan kada se najviše raspravlja o pravima učenika. Učenicima je dopušteno slobodno govoriti o problemima koji ih muče te iznositi razne ideje kako bi riješili moguće probleme i poboljšali uvjete učenika i studenata. Prilika je to i da učenici i profesori zamijene svoje uloge. Tako su i ljubuški gimnazijalci dobili uloge profesora, ulogu ravnatelja, pedagoga...itd.

Podsjetimo, današnji Međunarodni dan srednjoškolaca slavi se svake godine 17. studenog i to u znak sjećanja na praške profesore, učenike i studente koje je na današnji dan 1939. godine pogubio tadašnji nacistički režim. U spomen njihovu žrtvu, srednjoškolci, ali i studenti svih zemalja svijeta odabrali su upravo današnji dan za Međunarodni dan srednjoškolaca i studenata.


Na državnoj razini, ovaj se dan slavi tek od 2009. godine. Naime, 2009. godine Asocijacija srednjoškolaca naše zemlje organizirala je proslavu ovog dana u deset gradova, a već od sljedeće godine broj gradova u kojima je proslavljen Međunarodni dan srednjoškolaca  popeo na petnaest. Danas je u gotovo svim gradovima BiH obilježen ovaj dan, a s ponosom možemo reći da je među njima i naš Ljubuški.

Pročitano 5997 puta