U Gimnaziji Ljubuški provedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Napisao/la  www.iks-portal.info
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U organizaciji Crvenog križa Ljubuški i Transfuzijskog centra SKB Mostar, danas je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama Gimnazije Ljubuški.

 

Akciji, koja je trajala dva sata, pristupilo je 27 Ljubušaka i Ljubušanki, a od tog broja, dragocjenu tekućinu koja život znači, darovalo je njih 23, a darivateljima je bio osiguran besplatan obrok kojeg su osigurali sponzori Croatia osiguranje i hotel Hum.

Kao i svaki put dosad, akcija darivanja krvi je prošla lijepo. Sad nam je bio nešto slabiji odziv jer je ovo razdoblje pojačanih prehlada i viroza - kazala je za IKS portal doktorica Andrijana Buntić-Galić ispred SKB Mostar.

Među njima su uglavnom višestruki darivatelji krvi, no bilo je i onih koji su danas dali krv po prvi put.

Drago nam je što svaki put imamo osobe koje daju krv po prvi put zato što imaju volju i želju nekome pomoći. Također, lijepo je vidjeti i stalne darivatelje, jer to znači da su zdravi i da se dobro osjećaju što je preduvjet za darivanje krvi - dodala je.

U Ljubuškom su svjesni važnosti darivanja krvi i koliko na taj način pomažu potrebitima.

Ljubušaci su ljudi velikog i dobrog srca, svaki put imamo lijepu akciju tako da smo zaista zadovoljni akcijama darivanja krvi u Ljubuškom - istaknula je doktorica Andrijana Buntić-Galić.

Pročitano 1216 puta