Gimnaziji Ljubuški 2. mjesto na desetom izdanju kviza znanja "Ljupko"

Napisao/la  www.iks-portal.info
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Gimnazija Ljubuški desetu je godinu za redom organizirala „Kviz znanja iz opće kulture – Ljupko“ u kojem je sudjelovalo sedam ekipa iz svih srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke.

 

Da se malo podsjetimo, sve je počelo na četvrtom sajmu ideja Volontiraj-kreditiraj koji je održan u Sarajevu, u listopadu 2010. godine. Od ukupno 110 škola iz 54 grada iz BiH, koje su sudjelovale na tom svojevrsnom natjecanju, učenici ljubuške Gimnazije projektom “Kvisko-kviz znanja iz opće kulture”, bili su najbolji. Njihova ideja zaživjela je upravo u njihovoj školi, gdje se održava evo već desetu godinu za redom pod nazivom „Kviz znanja iz opće kulture Ljupko“.

10. izdanje kviza otvoreno je pjesmom Zbora Gimnazije, a potom su nastup imali Mateo Čuvalo s pjesmom Martine Pere Borasa Ljubuški, a nazočni su imali priliku poslušati i monolog "Znanjomira" s tematikom utjecaja društvenih mreža na život današnjeg čovjeka.

Na "poluvremenu" natjecanja točku Duša Hrvata Ivana Tolja izveli su Kristina i Filip, učenici domaćina natjecanja. Izveden je i igrokaz Vidovite Spomenke Kluba kulture Libuša.
Sve ekipe odgovarale su na petnaest pitanja iz različitih područja, a najviše su pokazali učenici SSŠ iz Širokog Brijega (Tomislav Radoš i Robert Kraljević)  koji su dvanaest puta odgovorili točno. Oni su uz knjige i „zlatnog kviska – Ljupka“ dobili i 200 KM.

Drugo mjesto i „srebrnog Ljupka“ osvojila je Gimnazija Ljubuški s jedanaest točnih odgovora, a Srednja škola Antuna Branka Šimića iz Gruda bili je bila treća s deset točnih odgovora i oni su osvojili „Brončanog Ljupka“.

Nagrade najboljima uručili su ravnatelj Gimnazije Ljubuški, prof. Leopold Mandić, pomoćnik gradonačelnika Ljubuškog Ivica Boras i Sandra Bradvica, voditeljica Odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove grada Ljubuškog.

Voditeljski i zabavni dio vrlo dobro su odradili učenici ljubuške Gimnazije, dok je svoj posao dobro odradilo i stručno Povjerenstvo u sastavu: prof. Ivana Barišić, dipl jur. Oliver Papac i dipl. eoc. Goran Paradžik.

Pročitano 1405 puta